Mooby Blog

Stap in de wereld van Mooby

Quote van een drukke moeder

De wekker gaat… Je wordt rustig wakker. Of misschien was je allang liefdevol gewekt door één van je schatten. De dag van ‘de drukke moeder’ gaat beginnen. Oké, daar gaan we! Een race tegen de klok!

Lees verder

Een liefdevol moederhart

PLONS!! Met een sierlijke duik verdwijnt jouw 6-jarige kind onder water. Hopelijk lukt het op dit ‘moment suprême’ om het minimaal 3 meter vol te houden en uiteindelijk te finishen door het zo gevreesde gat. Fingers crossed, want dit onderdeel heb jij als moeder van een overstuur kind wekenlang vervloekt…

Lees verder

Koester je mooie vakantiemomenten

In iedere regio zie je ze rond deze tijd massaal verschijnen; de bekende spandoeken van Veilig Verkeer Nederland met de tekst: “Onze scholen zijn weer begonnen”. In de regio zuid wappert hij nog dagelijks in de wind, terwijl regio Noord en Midden deze alweer lang en breed opgeruimd hebben. De boodschap is duidelijk: de zomervakantie is nu echt voorbij en dat is voor iedereen altijd even wennen.

Lees verder

​Hoe geef je positieve aandacht?

Een kind houdt van aandacht. Een kind heeft aandacht nodig. Daarom doet je kindje er alles aan om aandacht te krijgen. Positieve aandacht van jou leert je kindje wat jij goed vindt. En als je bewust aandacht geeft aan dingen die je kindje goed doet, zal hij of zij dat gedrag herhalen. Het geven van positieve aandacht geeft je kindje zelfvertrouwen en draagt bij aan een positief zelfbeeld. Bovendien zorgt het voor een positieve relatie tussen jou en je kind.

Een kind kan enorm opvrolijken van een beetje positieve aandacht. Hoe pas je Positief Opvoeden toe in de praktijk? Probeer de volgende tips:Lees verder

​Lente-ideeën voor het Paasweekend

De lente is begonnen! We zochten leuke dingen die je dit (paas)weekend samen met je gezin kunt doen.Lees verder

Zomervakantie 2020

Zomervakantie 2020. Het zal er een zijn om nooit te vergeten. Niet vanwege verre reizen naar afgelegen oorden, maar juist vanwege het ontbreken daarvan. Noodgedwongen door de allesomvattende coronacrisis. Deze zomervakantie blijven we thuis of in ieder geval een stuk dichter bij huis dan normaal. En misschien is dat wel helemaal niet zo verkeerd.

Lees verder

Categorie

Auteur

Jaar