​Lente-ideeën voor het Paasweekend

Door Mooby Redactie

Delen

Gepubliceerd op 30 maart 2021 19:31 in Algemeen

De lente is begonnen! We zochten leuke dingen die je dit (paas)weekend samen met je gezin kunt doen.1. Alles doe je langzaam

Langzaam opstaan, koffiedrinken in bed, even stoeien met de kinderen, een paasontbijt waarbij er behalve gegeten ook eieren beschilderd worden. In dit extra lange weekend kan alles samen in sloom tempo. Heerlijk.

2. Leuke lenteknutsels
Een van de leukste dingen aan het hebben van kinderen is dat je ongelimiteerd kunt knutselen. Op ladylemonade.nl vind je 25 originele knutselideeën. Eenvoudig: de bloem (wc-rolletje, groene blaadjes, gele bloemblaadjes). Favoriet: de prachtige vlinder gemaakt van strijkkralen.
Op https://www.ladylemonade.nl/knutselen-lente-voorjaar-knutselwerkjes/ vind je deze en meer.

3. Samen bakken tijdens het paasweekend
Veel kinderen zijn gek op bakken en het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Op https://www.mykidstime.com/food-and-recipes/10-cute-easy-easter-cookies-kids-love/ vind je leuke recepten, zoals schattige paashaaskoekjes. Sla ingrediënten in, pak je schort en begin. Je zult versteld staan van de grappige gesprekken die tijdens het kneden en het versieren van de baksels ontstaan.

4. Lepel en ei race
Te veel gegeten en behoefte aan een beetje beweging? Dit ouderwetse spelletje doet het in gezinnen bijzonder goed. Je neemt elk een lepel met daarin een gekookt ei en legt in de woonkamer of tuin een parcours af. Vergeet vooral geen foto’s en filmpjes te maken!

5. De tuin in
Wat is er mooier dan het nieuwe leven vieren? Bij de supermarkt of tuincentrum koopjes je zakjes met zaadjes. Stop de zaadjes samen met je kind in de grond. Een grote verrassing om te zien wat er opkomt en zo kun je elk jaar je tuin aanvullen. En terwijl je bezig bent, kun je meteen ook samen een beetje onkruid woeden en de tuin lenteklaar maken.

6. Doe iets liefs voor een ander
Maak samen een mandje van papier of vilt, stop daar wat eitjes en een kaartje in en bezorg dat aan vrienden, familieleden of mensen in de buurt.

7. Geocaching – Ga naar buiten en zoek de schat! Al gehoord van geocaching? Eigenlijk is het schatzoeken in een modern jasje. Je gaat op zoek naar scanbare voorwerpen die door heel Nederland verstopt zijn. Met behulp van GPS en de coördinaten van de ‘cache’ die je wil zoeken, ga je op speurtocht. Schat gevonden? Deel je ervaringen online of in de app. En vergeet vooral niet om foto’s te maken van de fanatieke gezichten van je kids! https://www.geocaching.nl/

8. Mooby Paasboom
Bestel Mooby retrofoto’s en versier je paastakken met de foto’s. Wedden dat niemand zo’n originele paasboom heeft?

9. Speel een potje vogelbingo Ze vliegen rond, maken nestjes in je tuinheg en wekken je soms eerder dan je lief is met hun gekwetter: vogels. Maar wist je dat ze ook hartstikke leuk zijn als entertainment voor het hele gezin? Hang een verrekijker om je nek, schaf een vogelboek aan (of download een vogelapp) en ga lekker naar buiten. Met deze vogelbingokaart* wordt het nog leuker om de meest unieke exemplaren te spotten. https://www.uu.nl/node/19859/vogelbingo

10. Fietspuzzeltocht
Na een jaar lang lockdownwandelingen en hetzelfde fietsrondje door de buurt, is het tijd voor iets nieuws! Wat dacht je van een toffe fietspuzzeltocht vol met puzzel- en filmchallenges? Gedurende ruim twee uur ga je op puzzelfietstocht, waarbij je onderweg veertig vragen oplost. En dat niet alleen: je moet ook nog eens tien originele foto’s en filmpjes maken. Vergeet je er niet een paar te delen in je Mooby Momentenboek? https://funtochten.nl/fiets-speurtocht/

Wat gaan jullie dit weekend doen? Laat het ons weten!