Coole fotografieplekken

Door Mooby Redactie

Delen

Gepubliceerd op 18 september 2020 11:51

Natuurlijk zijn de huis-, tuin- en keukenkiekjes het allerleukst om te maken. Juist omdat ze een inkijkje geven in het leven van je kind. En dat leven is er nou eenmaal een met schrammen, vieze handen en warrige kapsels.

Maar soms is het leuk om all the way te gaan en een dagje te gaan photoshooten met je kroost. Haren netjes, mooiste outfits aan en natuurlijk de onvermijdelijke beloning als ze netjes meewerken. Nu nog een inspirerende locatie:

Beachshoot Een foto op het strand is altijd leuk, want mooi licht en blije kindergezichtjes. Variatie op voetjes-in-de-branding-foto’s kan bijvoorbeeld op de superhoge schommels bij beachclub De Branding1 in Noordwijk. Een foto met extra fun maak je in het piratenschip2 op het strand van Cadzand.

Urban shoot Voor de stoere jongens en meiden is een dagje shooten in de stad natuurlijk heel cool. Denk graffity, street art en een industriële sfeer. Oude havengebieden zoals de Wilhelminakade in Rotterdam doen het altijd goed. Meer het down towngevoel vastleggen? In de Frans Halsstraat en de Govert Flinckstraat in Amsterdam vind je waanzinnige graffity art. Wedden dat je kind zich even heel groot voelt als hij z’n coolste pose aanneemt voor de ‘Don’t ever Fade Away3 muur’?

Kleuren Kinderen en kleuren zijn altijd een goede combi. Hoe meer hoe beter. In het haventje van vissersdorp Zoutkamp4 (Groningen) waan je je zomaar even op Curacao. Ook een buitenlandgevoel, maar dan Scandinavisch, krijg je in de Sandtmannlaan5 in Naarden. Lieflijke houten huizen in alle pastelkleuren van de regenboog. Maar wil je echt iets unieks, boek dan een tijdsslot bij de Wondr Experience6 in Amsterdam. Dit Instagrammuseum is er helemaal op ingericht om jou de allerkleurigste en origineelste foto’s te laten maken.

Bloemen Altijd goed en gegarandeerd een succes zijn foto’s van kinderen met bloemen. Hoewel het natuurlijk niet de bedoeling is dat je je kroost zomaar loslaat in de bollenvelden, zijn er plekken waar je welkom bent voor een fotosessie. De bekendste is natuurlijk de Keukenhof7 in Lisse, maar ook in een van de vele pluktuinen door het land schiet je de meest

fotogenieke kiekjes. Pluktuin Stoutenburg8, Miss Hyacinth9 in Sint Oedenrode en de Zelfpluktuin Groenhof10 op Terschelling zijn in de zomermaanden mooier dan mooi.

Arty

Voor de kleine kunstfanaatjes is een creatieve fotoreeks altijd leuk. Veel musea bieden de mogelijkheid om gekke, onverwachte en surrealistische foto’s te maken. Zo kan je in museum Voorlinden11 in Wassenaar onderwaterfoto’s in het zwembad maken of je kind een reus laten zijn in een Alice in Wonderland-achtige kamer.

Bij The Upside Down12 in Amsterdam is niks wat het lijkt en is fun gegarandeerd. Heel anders, maar niet minder artistiek is bunker 59913 in Culemborg. Deze door een witte trap doorkliefde bunker staat garant voor heel veel creatief plezier.

1 https://www.brandingbeach.nl/nl/ 2 https://www.depiraat.nl 3 https://instagrambloggers.nl/2018/02/de-beste-inst... 4 https://zoutkamp.net 5 https://www.tgooi.info/naarden/sandtmannlaan.php 6 https://www.wondrexperience.com 7 https://keukenhof.nl/nl/ 8 https://pluktuinstoutenburg.nl 9 http://www.misshyacinth.nl 10 https://zelfpluktuingroenhof.nl 11 https://www.voorlinden.nl 12 https://the-upsidedown.com/?gclid=EAIaIQobChMI0a68... 13 https://forten.nl/forten/doorgezaagde-bunker/